Karré

Plommonspäckad karré

Det här är en gammaldags söndagsmiddag som nog kan räknas till svensk husmanskost. Griskött trivs fint med söta plommon, och såsen blir härligt len. 

Coca cola-marinerad fläskkarré

Marinering med coca cola var något som började bli populärt i Sverige på 1980-talet. Nu har de här recepten kommit till heders igen. Sötman i läskedrycken kryddar griskött väldigt fint. 

Friterad fläskkarré med grönsaks- och nudelwok

Panko, det japanska ströbrödet, gör panerad och friterad mat extra krispig. Här får fläskkarré först ligga i citrusmarinad innan den friteras. Till köttet njuter vi av en krispig wok med teriyakisås. 

Grillad fläskkarré med potatissallad

Att grilla fläskkarré är sannerligen en konst. En perfekt grillad skiva karré är bland det godaste du kan äta, men grillningen kräver lite omsorg, så att köttet blir mört och fettet smälter ut. Använd gärna en grilltermometer, så att du kan kontrollera temperaturen där skivorna är som tjockast. 

Örtfylld karrésnäcka

Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning. 

Gris i kål

Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré. 

Karréspett med ananas och paprika

Karréspett med ananas och paprika

När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla detta kött på spett. Dessa karréspett kallar vi också för Calypsospett.

Rulla till toppen