Vanlig stekt fläskkarré i skivor får ett lyft av den här mustiga såsen med dijonsenap och grönpeppar. Självklart kan du även grilla köttet, om du har tillgång till utegrill och det är säsong.
Karré med dijon- och grönpepparsås

Ingredienser
4 portioner
4 skivor benfri fläskkarré á 125 g
1 msk smör
salt och malen vitpeppar
Sås:
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl mörk oxbuljong
1 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk soja
1 msk konserverad grönpeppar
Till servering:
klyftpotatis
sallad
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar.
Sås:
Fräs löken i smör. Häll på buljong och rör ner crème fraiche och senap. Koka ihop några minuter. Tillsätt soja och grönpeppar.
Stek köttet i smör på medelvärme 3 minuter per sida. Servera köttet med klyftpotatis, sallad och den härliga såsen.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email