Grillad karré:
Gnid köttet med salt, peppar och en skvätt olivolja och låt det vila i en timme.
Tänd en kolgrill med mycket kol på ena sidan av gillen. Grilla karrén på alla sidor direkt över kolet när glöden är jämn, och lyft sedan över den till sidan utan kol. Lägg locket på grillen med god luftgenomströmning. Karrén är klar är den har en innertemperatur på 80 grader.
Fänkålsrostade morötter:
Tvätta morötterna, dela dem i tre delar och lägg dem i en ugnsform. Skala och dela en bananschalottenlök i två delar och krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på, och lägg det i en ugnsform. Stänk olivolja och häll över fänkålsfrön. Salta och peppra och blanda grönsakerna noga. Ställ formen i en kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Grönsakerna är färdiga när allt har karamelliserats och morötterna är mjuka i mitten. Det tar cirka 40 minuter.
Dill-yoghurt med gurka och äpple:
Skala gurka och äpple och ta bort kärnorna. Hacka allt mycket fint eller riv det på rivjärn. Blanda med yoghurt, dijonsenap och rikligt med finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Skär köttet i en halv centimeter tjocka skivor och lägg på de stekta grönsakerna. Toppa med hackad dill över och servera yoghurten i en skål vid sidan av.