Pepparbiff från Dijon | Svenskt Kött

Pepparbiff från Dijon

Ingredienser

4 portioner

4 skivor ryggbiff à 125 g
1 msk svartpeppar, grovt krossad
2 msk smör

Sås:
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl köttbuljong
1 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag
salt
några stänk tabasco
persilja

Till servering:
bakad potatis
grönsallad

Gör så här

Klappa in biffarna med krossad svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Håll köttet varmt.

Fräs löken i smör i samma panna. Lyft över den i en traktörpanna, tillsätt buljong och crème fraiche. Blanda i senap, soja, grönpeppar och tabasco. Koka upp, sänk värmen och sjud såsen tills den är simmig.

Lägg ner biffarna och hetta upp. Garnera med persilja. Servera med bakad potatis och grönsallad.

FLER RECEPT

Rulla till toppen