Pepparbiff från Dijon
Ingredienser
4 portioner
4 skivor ryggbiff à 125 g
1 msk svartpeppar, grovt krossad
2 msk smör
Sås:
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl köttbuljong
1 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag
salt
några stänk tabasco
persilja
Till servering:
bakad potatis
grönsallad
Gör så här
Klappa in biffarna med krossad svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Håll köttet varmt.
Fräs löken i smör i samma panna. Lyft över den i en traktörpanna, tillsätt buljong och crème fraiche. Blanda i senap, soja, grönpeppar och tabasco. Koka upp, sänk värmen och sjud såsen tills den är simmig.
Lägg ner biffarna och hetta upp. Garnera med persilja. Servera med bakad potatis och grönsallad.