Röd skink- och majsgryta från Jalisco

Jalisco i Mexiko är känd för sin fina tequila och för mariachimusiken. Här serveras hett kryddade grytor med tortillabröd och andra goda tillbehör. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, tärnad 1 ½ X 1 ½ cm
2 anchochili, urkärnade
2 new mexicochili, urkärnade
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 ½ msk rapsolja
400 g krossade tomater
400 g passerade tomater
1 burk majskorn
salt och svartpeppar

Till servering:
kokt ris
8 små vetetortillas
1 litet huvud isbergssallad, strimlad
1 knippe rädisor, skivade
1 röd lök, hackad
1 lime, i klyftor
chilipulver

Gör så här

Fräs lök, vitlök och skinka i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomater och låt koka ytterligare 15 minuter. 

Blötlägg chilin i kokhett vatten. Mixa den i lite av blötläggningsvattnet. Tillsätt chilin. 

Blanda ner majs, blanda väl och krydda med salt och peppar. Servera grytan med tillbehören.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top