Vetetortillas som fylls med något gott brukar kallas flautas. Här har vi fyllt med lammfärs och serverar med två goda såser.
Lammfärsfyllda flautas med röd och grön sås
Ingredienser
4 portioner
700 g lammfärs
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
½ msk majsolja
salt och malen vitpeppar
2 dl passerade tomater
8 stora vetetortillas
1 msk smör
Röd sås:
2 vitlöksklyftor, skalade
2 guajillochili, urkärnade
1 dl röd salsa
salt
Grön sås:
1 dl salsa verde
2 serranochili, urkärnad
1 vitlöksklyfta
salt
1 avokado tärnad
1 litet huvud isbergssallad, finstrimlat
200 g anejo eller parmesan, grovriven
Gör så här
Fräs färs och vitlök i smör och majsolja. Krydda med salt och vitpeppar. Blanda ner tomaterna och koka upp.
Röd sås:
Rosta vitlöksklyftorna i torr stekpanna tills de fått färg. Lägg chilin i blöt i hett vatten 15 min. Mixa chilin med vitlöken, tillsätt salsa och smaksätt med salt.
Grön sås:
Koka chili och vitlök i saltat vatten 5 minuter. Mixa blandningen med avokadon och blanda med salsa verde.
Servering:
Fyll tortillabröden med färsblandningen. Rulla ihop hårt och stek lätt i stekpanna. Lägg upp på salladsbädd, strö över ost och ringla över lite grön och röd sås. Servera resten av såsen bredvid.