Lammfärsfyllda flautas med röd och grön sås | Svenskt Kött

Lammfärsfyllda flautas med röd och grön sås

Vetetortillas som fylls med något gott brukar kallas flautas. Här har vi fyllt med lammfärs och serverar med två goda såser. 

Ingredienser

4 portioner

700 g lammfärs
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
½ msk majsolja
salt och malen vitpeppar
2 dl passerade tomater
8 stora vetetortillas
1 msk smör

Röd sås:
2 vitlöksklyftor, skalade
2 guajillochili, urkärnade
1 dl röd salsa
salt

Grön sås:
1 dl salsa verde
2 serranochili, urkärnad
1 vitlöksklyfta
salt
1 avokado tärnad

1 litet huvud isbergssallad, finstrimlat
200 g anejo eller parmesan, grovriven

Gör så här

Fräs färs och vitlök i smör och majsolja. Krydda med salt och vitpeppar. Blanda ner tomaterna och koka upp.

Röd sås:
Rosta vitlöksklyftorna i torr stekpanna tills de fått färg. Lägg chilin i blöt i hett vatten 15 min. Mixa chilin med vitlöken, tillsätt salsa och smaksätt med salt.

Grön sås:
Koka chili och vitlök i saltat vatten 5 minuter. Mixa blandningen med avokadon och blanda med salsa verde. 

Servering:
Fyll tortillabröden med färsblandningen. Rulla ihop hårt och stek lätt i stekpanna. Lägg upp på salladsbädd, strö över ost och ringla över lite grön och röd sås. Servera resten av såsen bredvid.

FLER RECEPT

Rulla till toppen