Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk.
Lammlever i crème fraiche-sås
Ingredienser
4 personer
600 g lammlever, skivad
2 gula lökar, tunt skivade
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk mejram, torkad
1 + 1 dl vatten
1 dl crème fraiche
½ citron, pressad saft
1 msk konc kycklingfond
1 msk japansk soja
smör till stekning
salt och malen vitpeppar
Till servering:
sockerärter
kokt potatis
Gör så här
Fräs löken och vitlöken på medelvärme i smör i en stekpanna tills löken är mjuk och genomskinlig. Lägg över i en traktörpanna, tillsätt mejram och 1 dl vatten, och koka upp. Sänk värmen till medel och låt vattnet koka in.
Tillsätt crème fraiche, ytterligare 1 dl vatten, citronsaft, fond och soja. Koka upp igen, sänk värmen och sjud på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
Lägg smör i stekpannan, hetta upp och stek leverskivorna på hög värme, ca 2−3 min per sida. Flytta över levern till traktörpannan och lägg ner skivorna i såsen. Servera med sockerärter och kokt potatis.