Kryddiga fläskkotletter med pak choi, broccoli och general Tso’s sås | Svenskt Kött

Kryddiga fläskkotletter med pak choi, broccoli och general Tso’s sås

Dessa kryddiga fläskkotletter med pak choi, broccoli och general Tso’s sås är en kryddig, saftig och krispig kotlett som serveras med ett rejält lass grönsaker. Pak choi och broccoli ger en vacker grön färg och smakar fantastiskt tillsammans med den söt-sur-starka General Tso’s sås.

Ingredienser

4 personer

3 fläskkotletter, i 2 x 2 cm tärningar

Marinad:
½ dl risvin eller torrt vitt vin
½ dl kinesisk soja
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 msk vitpeppar
2 dl vetemjöl till panering
½ dl neutral rapsolja

General Tso’s sås:
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk färsk ingefära, riven
1 röd spansk peppar, finstrimlad
1 msk neutral rapsolja
½ dl risvin eller torrt vitt vin
½ dl vit vinäger
½ dl kinesisk soja
½ dl strösocker
½ msk vatten
½ msk majsstärkelse

Till servering:
kokt jasminris
500 g broccoli
½ tsk salt
4 pak choi, halverade
1 msk neutral rapsolja
½ tsk salt
1 knippa salladslök, strimlad
1 lime, i klyftor
100 g saltade jordnötter, grovkrossade
½ kruka färsk koriander, plockade blad

Gör så här

Blanda samman vin, soja, vitlökspulver, lökpulver och peppar till en marinad. Vänd ner köttet och låt dra i minst 10 minuter.

General Tso’s sås: Blanda samman vitlök, ingefära och chili i en gryta. Häll på oljan och fräs helt kort. Häll på risvin, vinäger, soja och socker. Koka upp sänk värmen till medel och sjud tills sockret lösts upp. Blanda samman majsstärkelse och vatten till en redning. Tillsätt redningen och rör tills såsen är något tjockare än sirap.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ångkoka broccolibuketterna och strö över ½ tsk salt. Hetta upp oljan i en panna. Stek pak choi hårt med snittsidan neråt mot stekpannan till fin brun färg. Strö över ½ tsk salt.

Häll upp mjölet till panering på en tallrik. Vänd kotlettbitarna var och en för sig i mjölet. Värm oljan i en panna på hög värme och bryn köttet. Sänk värmen och stek det färdigt.

Servering: Lägg upp jordnötter, salladslök och koriander i skålar. Servera köttet med ris, pak choi, broccoli och general Tso’s sås.  Låt var och en strö över jordnötter, salladslök och koriander.

FLER RECEPT

Rulla till toppen