Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök | Svenskt Kött

Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök

Dessa senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök är en god middagsrätt som är enkel att laga. Fläskkotletterna kryddas med senap och serveras med smörstekt purjolök och pasta. Här använder vi benfria fläskkotletter, men naturligtvis passar även kotletter med ben till den här rätten.

Ingredienser

4 personer

4 benfria fläskkotletter, á 125 g
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 msk senap
2 tsk neutral rapsolja

Pasta med smörstekt purjolök:
6 späda purjolökar, sköljda och snittade
2 msk smör
1 citron, finrivet skal
½ kruka persilja, finklippt
2 msk kapris
4 portioner tagliatelle

Till servering:
riven parmesan

Gör så här

Torka av köttet med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och smörj in köttet med senap. Låt dra i 5 minuter.

Dela purjolökarna i tre bitar vardera. Hetta upp smöret i en stekpanna och sänk värmen till medel. Stek purjon i 6–8 minuter tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Krydda med salt och peppar och lägg över i en skål. Blanda samman med citronskal, persilja och kapris.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen så att pastan och köttet är färdiga samtidigt. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kotletterna cirka 1 minut på var sida. Sänk värmen till medel och stek ytterligare ca 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna ur pannan.

Servering: Låt pastan rinna av. Blanda samman den med purjosalladen och lägg upp på varma tallrikar. Lägg på kotletterna och strö över riven parmesan.

FLER RECEPT

Rulla till toppen