Salsa verde:
Blanda alla ingredienser till en kräm i en blender. Smaka av med salt om det behövs.
Snabbpickles:
Skala morötterna och löken. Skär morötterna och löken i tunna skivor. Knäck små buketter av blomkålen. Vänd grönsakerna i vinäger, olja, salt och peppar och låt stå i minst 10 minuter.
Grillade kotletter:
Tänd grillen. Gnid kotletterna med fint salt och nymald peppar på båda sidorna och ställ i kylskåpet.
Tvätta purjolöken och dela den eventuellt i topp och botten så att toppen kan rengöras ordentligt. När grillen är varm, lägg purjon på grillen och vänd den med jämna mellanrum tills den är kolsvart runt hela. Det tar cirka 20 minuter. Skär purjon i skivor på 2 cm och blanda med rapsoljan.
Lägg på kotletterna och grilla jämnt på båda sidor i 7–8 minuter tills de är svagt rosa i mitten eller precis genomstekta. Ta av kotletterna från grillen och lägg dem på en skärbräda, pensla med purjolöksoljan och toppa med grovt salt.
Gröna blad:
Plocka salladen blad för blad och skölj både sallad, skott och krasse. Låt det gröna rinna av ordentligt i ett durkslag och torka eventuellt i en ren handduk. Rör ihop olivolja, honung, vinäger, senap, salt och peppar till en vinägrett och vänd i salladen precis innan servering.
Servering:
Servera kotletten med salsa verde, de gröna bladen och en blandning av pickles.