Kanelstekta fläskkotletter med sojasvamp och rotsellerimos

Kanelstekta fläskkotletter med sojasvamp och rotsellerimos är en god husmansrätt att laga till middag. De här fläskkotletterna kryddas med kanel och serveras med svamp och rotselleripuré. För att göra köttet extra saftigt strör man en nypa salt över varje kotlett och låter dem vila i 15 minuter före tillagning.

Ingredienser

4 personer

4 fläskkotletter med ben, á 150 g
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 tsk smör
½ krm malen kanel

Rotselleripuré:
1 rotselleri, tärnad
2 dl mjölk
1 dl vatten
2 msk smör
1 krm malen vitpeppar

Sojaglaserad svamp:
250 g champinjoner, i kvartar
4 vitlöksklyftor, hackade
1 dl kinesisk soja
1 dl vatten
2 stjärnanis

Gör så här

Torka av kotletterna, krydda dem med salt och peppar och låt stå i 15 minuter.

Rotselleripuré: Lägg ner rotsellerin i en gryta med mjölk och vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud sellerin mjuk, ca 15 minuter. Mixa sellerin och blanda ner smör, tills purén är blank och slät. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.

Sojaglaserad svamp: Lägg svamp och vitlök i en liten gryta. Häll på soja och vatten, och lägg ner stjärnanis. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud utan lock tills att all vätska har kokat in.

Hetta upp smöret i en panna, strö ner kanel och bryn köttet 1 minut på varje sida. Sänk värmen till låg och stek kotletterna totalt i 3-4 minuter, beroende på köttets tjocklek. Vänd några gånger under stekningen. Köttets innertemperatur ska vara 70° där det är som tjockast.

Servering: Servera kotletterna nystekta med rotselleripurén och svampen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top