Dessa ost- och broccoligratinerade fläskkotletter med klyftpotatis är festlig och god mat att svänga ihop till helgen. Kotletterna kan du förbereda och sedan bara gratinera dem strax före servering.

Dessa ost- och broccoligratinerade fläskkotletter med klyftpotatis är festlig och god mat att svänga ihop till helgen. Kotletterna kan du förbereda och sedan bara gratinera dem strax före servering.
4 portioner
4 fläskkotletter, à 125 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
Oströra:
100 g broccoli
1 dl västerbottenost eller parmesan, riven
2 msk crème fraiche
1 msk färsk basilikablad, hackade eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta, pressad
Till servering:
potatisklyftor
tomatsallad
Värm ugnen till 225ºC. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem lätt. Lägg kotletterna i en ugnssäker form.
Förväll broccolin och finhacka den. Blanda samman broccoli, ost, crème fraiche, basilika och vitlök. Fördela oströran på kotletterna.
Ställ in formen högt upp i ugnen och gratinera ca 15 minuter. Servera med potatisklyftor och tomatsallad.