Gratinerad fläskkotlett med ett härligt osttäcke passar fint att servera en kall vinterdag. Du kan förbereda kotletterna och sedan bara gratinera dem strax före servering.
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter, á 125 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
Oströra: 100 g broccoli 1 dl västerbottenost eller parmesan, riven 2 msk crème fraiche 1 msk färsk basilikablad, hackade eller 1 tsk torkad 1 vitlöksklyfta, pressad
Till servering:
potatisklyftor
tomatsallad
Gör så här
Värm ugnen till 225º. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem lätt. Lägg kotletterna i en ugnssäker form.
Förväll broccolin och finhacka den. Blanda samman broccoli, ost, crème fraiche, basilika och vitlök. Fördela oströran på kotletterna.
Ställ in formen högt upp i ugnen och gratinera ca 15 minuter. Servera med potatisklyftor och tomatsallad.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!