Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis.
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering:
4 skivor lantbröd, rostade
2 msk kesella
1 kruka plocksallad
4 klyftor honungsmelon á 150 g
1 rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 dl chilisås
20 rädisor, rensade, sköljda
Klyftpotatis:
700 g potatis med skal, klyftade
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Gör så här
Klyftpotatis:
Värm ugnen till 200º. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja. Ugnsbaka ca 30 minuter. Strö över salt.
Hamburgare:
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.
Bred kesella på brödet, lägg på sallad, melon och hamburgare. Toppa med lök och tomat. Servera med chilisås och hela rädisor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Hamburgare till många med coleslaw och klyftpotatis
Ost- och broccoligratinerade fläskkotletter med klyftpotatis
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
Hamburgare med bröd och tillbehör
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa
Hamburgare med chili-, paprikasalsa och sesampotatis