Ibland är det kul att ställa till med kalas och samla många runt bordet. Här är receptet för hur du lagar hamburgare, rosa coleslaw och bärketchup till 10 personer.
Hamburgare till många med coleslaw och klyftpotatis
Ingredienser
10 portioner
1,3 kg nötfärs
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
50 g smör
Till servering:
10 hamburgerbröd
10 sallatsblad
10 skivor mozzarella
10 tomatskivor
1 dl rödlök, hackad
Rosa coleslaw:
6 dl crème fraiche
2 msk äppelcidervinäger
2 msk fransk senap
2 msk pepparrot, riven
salt och svartpeppar
700 g rödkål, finstrimlad
2 äpplen, tärnade
Bärketchup:
1 dl rårörda lingon
½ dl ketchup
½ dl chilisås
Klyftpotatis:
1,7 kg potatis med skal, klyftade
1 dl rapsolja
3 msk flingsalt
Gör så här
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 10 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen.
Rosa coleslaw:
Blanda crème fraiche, vinäger, senap, pepparrot, salt och peppar. Tillsätt kål och äpple och blanda väl. Ställ kallt någon timme.
Bärketchup:
Blanda lingon, ketchup, chilisås och ställ kallt.
Klyftpotatis:
Värm ugnen till 200º. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och ugnsbaka ca 30 minuter. Strö över flingsalt före servering.
Servering:
Grilla eller stek 3 minuter per sida. Dela bröden och lägg ett sallatsblad på varje underdel. Fördela hamburgare, mozzarella, tomat och rödlök. Servera med klyftpotatis, coleslaw och bärketchup.