Allt nötkött

Tomahawk

Tomahawk

Tomahawk är namnet på en utstyckad skiva entrecôte med ett extra långt ben. Denna styckningsdetalj är mör och har mycket insprängt fett.

hals

Hals

Hals av nöt är en relativt ovanlig styckningsdetalj att hitta i butik. Styckdetaljen sitter ovanför högreven och är ett mycket magert kött med hård textur.

Stora fransyskan

Stora fransyskan

När fransyskan styckas anatomiskt får man stora-, lilla- och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den stora.

lilla fransyskan

Lilla fransyskan

När fransyskan styckas anatomiskt får man stora- , lilla- och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den lilla.

Entrecôtekärna och entrecoôtekappa

Entrecôtekärna och Entrecôtekappa

Entrecote är en komplett styckdetalj. Liksom biffen är den både smakrik och mör, men har djupare smak och mer insprängt fett (10 %) och en genomgående sena som går genom varje skiva.

rostbiffsspegel

Rostbiffsspegel

Rostbiffsspegel är en platt, mager och mör styckningsdetalj som sitter på undersidan av rostbiffen.

Platta fransyskan

Platta fransyskan

När fransyskan styckas anatomiskt får man stora fransyskan, lilla fransyskan och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den sista av dessa.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Scroll to Top