
Tomahawk
Tomahawk är namnet på en utstyckad skiva entrecôte med ett extra långt ben. Denna styckningsdetalj är mör och har mycket insprängt fett.
Tomahawk är namnet på en utstyckad skiva entrecôte med ett extra långt ben. Denna styckningsdetalj är mör och har mycket insprängt fett.
Hals av nöt är en relativt ovanlig styckningsdetalj att hitta i butik. Styckdetaljen sitter ovanför högreven och är ett mycket magert kött med hård textur.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora-, lilla- och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den stora.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora- , lilla- och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den lilla.
Entrecote är en komplett styckdetalj. Liksom biffen är den både smakrik och mör, men har djupare smak och mer insprängt fett (10 %) och en genomgående sena som går genom varje skiva.
Rostbiffsspegel är en platt, mager och mör styckningsdetalj som sitter på undersidan av rostbiffen.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora fransyskan, lilla fransyskan och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den sista av dessa.
Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor passar som god plockmat till högtider som nyår eller påsk. En klassiker i miniformat!
Sugen på en riktigt lyxig klassiker till nyår? Testa Sigird Báránys recept på Biff Wellington med madeirasås, rostad potatis och jordärstkocka.
På nyårsafton passar en riktigt lyxig förrätt som tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka.
Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.