Allt nötkött

Läskig tacospindel

Läskig tacospindel

Laga en läskig tacospindel till Halloween. Servera med klassiska tillbehör som sallad, gräddfil, salsa och ärtmole.

Nöttalg av Nöt

Nöttalg

Talg och njurtalg används som fett i matlagning och bakning. Nöttalg har en mild smak och kan med fördel användas som stekfett.

Rulle av Nöt

Rulle av nöt

Rullen är en doldis. Här i landet möter vi den mestadels i form av saltrulle (också kallat saltkött), som den blir när den rimmas och långkokas och säljs som smörgåsmat, på bufféer och till sallader.

Skivad biff med kappa av Nöt

Ryggbiff

En bra stekt biff är fantastisk. Biffraden kombinerar det bästa egenskaperna som nötkött kan ha, eftersom det både är mört och smakrikt. Den ger så mycket på en gång och det är nog denna kombination som har gjort biffen till en av de allra vanligaste råvarorna i matlagning världen över, inte minst på restauranger.

Skomakarbit av Nöt

Skomakarbit

Skomakarbit är den bakre delen av ryggbiffen. Skomakarbiten är inte lika tjock som den främre delen av biffraden, men den har samma fina konsistens och smak.

Tomahawk av Nöt

Tomahawk

Tomahawk är namnet på en utstyckad skiva entrecôte med ett extra långt ben. Denna styckningsdetalj är mör och har mycket insprängt fett.

Tunga av Nöt

Nöttunga

Tunga tillhör djurets inälvor och del av klassisk svensk husmanskost. Ett utmärkt exempel på hur man tar tillvara hela djuret.

Rulla till toppen