Hamburgare med coleslaw
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
2 msk smör
flingsalt och malen svartpeppar
Coleslaw:
200 g vitkål, finstrimlad
salt
1–2 morötter, grovt rivna
1 dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk strösocker
salt och malen svartpeppar
Tillbehör:
ost, i skivor
tomater, iskivor
rödlök, finstrimlad
sallad, strimlad
chilisås
ättiksgurka
majonnäs
4 hamburgerbröd eller 8 skivor ljust surdegsbröd
1–2 msk smör
Gör så här
Strimla vitkålen till coleslaw fint, blanda strimlorna med salt i en skål och låt stå cirka en timme för att mjukna.
Forma färsen till fyra rejäla biffar, lägg dem på en tallrik och krydda med salt och peppar.
Coleslaw:
Häll bort vätskan som bildats från kålstrimlorna och blanda dem morötter, majonnäs, citronsaft, socker, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Förbered tillbehören.
Stek eller grilla hamburgarna ca tre minuter på varje sida. Bred smör på ena sidan av varje brödskiva och stek dem i en panna eller på grillen med den smörade sidan ned.
Lägg ihop hamburgarna och servera dem med tillbehören.