Hamburgare med chili-, paprikasalsa och sesampotatis

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs, grovmalen
salt och malen svartpeppar
1 tsk Worcestershiresås
1 msk smör
4 hamburgerbröd

Salsa:
1 röd paprika, fint tärnad
1 gul paprika, fint tärnad
1 röd chilifrukt, hackad
½ gurka, fint tärnad
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Sesampotatis:
8 potatisar, skalade och skurna i 1 cm tjocka skivor
2 msk olja
2 msk sesamfrö
salt

sallatsblad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till salsan och låt dra en stund.

Sesampotatis:
Värm ugnen till 225º. Koka potatisen i saltat vatten ca 3 minuter. Lägg i långpanna, tillsätt olja, sesamfrö, salt och blanda. Stek i ugn ca 15 minuter.

Hamburgare:
Blanda samman färs, salt, peppar och Worcestershiresås. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Rosta bröden på snittsidan. Servera hamburgarna med bröd, salsa, sallat och sesampotatis.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top