Hamburgare med chili-, paprikasalsa och sesampotatis | Svenskt Kött

Hamburgare med chili-, paprikasalsa och sesampotatis

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs, grovmalen
salt och malen svartpeppar
1 tsk Worcestershiresås
1 msk smör
4 hamburgerbröd

Salsa:
1 röd paprika, fint tärnad
1 gul paprika, fint tärnad
1 röd chilifrukt, hackad
½ gurka, fint tärnad
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Sesampotatis:
8 potatisar, skalade och skurna i 1 cm tjocka skivor
2 msk olja
2 msk sesamfrö
salt

sallatsblad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till salsan och låt dra en stund.

Sesampotatis:
Värm ugnen till 225º. Koka potatisen i saltat vatten ca 3 minuter. Lägg i långpanna, tillsätt olja, sesamfrö, salt och blanda. Stek i ugn ca 15 minuter.

Hamburgare:
Blanda samman färs, salt, peppar och Worcestershiresås. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Rosta bröden på snittsidan. Servera hamburgarna med bröd, salsa, sallat och sesampotatis.

FLER RECEPT

Rulla till toppen