Hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök
Hur gott är det inte med nygrillade hamburgare? Dessa hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök är lätta att svänga ihop.
Hur gott är det inte med nygrillade hamburgare? Dessa hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök är lätta att svänga ihop.
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Laga en läskig tacospindel till Halloween. Servera med klassiska tillbehör som sallad, gräddfil, salsa och ärtmole.
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Dessa klassiska, goda kåldolmar med kokt potatis och lingon är enkla att göra och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.
I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt.
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.
Detta recept bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. Järparna kan stekas, tillagas i ugn eller grillas.
Emilia Nilsson har tagit fram ett juvligt recept på julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot.
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
Köttfärslimpa femti-femti är en god middagsrätt där du ersätter hälften av köttet med rårivna rotfrukter för annorlunda textur och smak.