
Nötfärs


Köttfärsgratäng med potatis, morötter och broccoli
Denna köttfärsgratäng med potatis, morötter och broccoli är enkel, smart och smidig vardagsmat – och förstås god! Den kan med fördel göras i förväg

Hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök
Hur gott är det inte med nygrillade hamburgare? Dessa hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök är lätta att svänga ihop.

Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.

Läskig tacospindel
Laga en läskig tacospindel till Halloween. Servera med klassiska tillbehör som sallad, gräddfil, salsa och ärtmole.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Kåldolmar med kokt potatis och lingon
Dessa klassiska, goda kåldolmar med kokt potatis och lingon är enkla att göra och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.

Köttbullar med gräddsås och lingon
I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt.

Gözleme med två olika fyllningar
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Cevapcici med klassiska tillbehör
Detta recept bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. Järparna kan stekas, tillagas i ugn eller grillas.

Julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot
Emilia Nilsson har tagit fram ett juvligt recept på julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot.

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.