Klassiska kåldolmar, utan krusiduller
Kåldolmar med kokt potatis och lingon är en svensk husmansklassiker. I många recept på kåldolmar drygas färsen ut med ströbröd. I en del gamla recept tar man istället tillvara rotstocken från kålen, hackar den och blandar ner hacket i färsen. Det är inte bara resursklokt, det blir mycket godare och saftigare!
Dessa kåldolmar lindas på klassiskt vis in i vitkål och fylls med lök och blandfärs, innan de åker in i ugnen. Blandfärsen hjälper, förutom kålhacket, också till att göra dolmarna saftiga, samtidigt som den adderar en god smak. Dessa goda kåldolmar serveras med kokt potatis och rårörda lingon. Enkelt gott och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.
Varför ska man välja svenskt kött?
Kom ihåg att alltid välja svensk blandfärs när du ska laga köttfärslimpa – det är både hållbart och smart. Då bidrar du dessutom till en lägre klimatpåverkan globalt, lägre antibiotikaanvändning, fler arbetstillfällen samt en högre självförsörjningsgrad i Sverige. Titta efter märket Kött från Sverige.