Nötfärs

Hamburger de France

En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare. 

Köttfärssås Bolognese

Det som gör en äkta köttfärssås Bolognese så god är kryddningen. Morot, rotselleri och vitlök är ett måste. Receptet kan dubbleras, så varför inte göra dubbel sats och få mat till två måltider på en gång?

Emils färspannkaka

En riktig favorit hos barnen är Emils goda pannkaka, som toppas med köttfärsröra och sedan gratineras med ost. Föräldrar brukar uppskatta att den bara tar 30 minuter att laga. 

Färsbiffar med dragon och senap

Blanda samman färs, salt och peppar. Tillsätt ägg och mjölk, och arbeta färsen smidig. Blanda ner lök, senap och dragon. Forma 8 biffar. Stek biffarna …

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Köttbullar à la Tore Wretman

Köttbullar à la Tore Wretman

De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon.

Pannkakssnurror

Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten. 

Seekh Kebab Larkana

Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Scroll to Top