
Hamburgare till många med coleslaw och klyftpotatis
Ibland är det kul att ställa till med kalas och samla många runt bordet. Här är receptet för hur du lagar hamburgare, rosa coleslaw och bärketchup till 10 personer.
Ibland är det kul att ställa till med kalas och samla många runt bordet. Här är receptet för hur du lagar hamburgare, rosa coleslaw och bärketchup till 10 personer.
En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.
Det som gör en äkta köttfärssås Bolognese så god är kryddningen. Morot, rotselleri och vitlök är ett måste. Receptet kan dubbleras, så varför inte göra dubbel sats och få mat till två måltider på en gång?
En riktig favorit hos barnen är Emils goda pannkaka, som toppas med köttfärsröra och sedan gratineras med ost. Föräldrar brukar uppskatta att den bara tar 30 minuter att laga.
Blanda samman färs, salt och peppar. Tillsätt ägg och mjölk, och arbeta färsen smidig. Blanda ner lök, senap och dragon. Forma 8 biffar. Stek biffarna …
Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör.
De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon.
Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten.
Paté med ett lager gelé överst känns alltid extra lyxigt. Servera som förrätt eller på buffé.
Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.