En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.

En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar
Till servering:
4 grovt portionsbröd, delade
4 tsk fransk senap
8 blad kruksallat
4 skivor brieost
4 skivor rökt skinka
½ rödlök, hackad
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen.
Dressing:
Vispa ihop olja, vinäger och senap. Krydda med salt och peppar.
Bräck skinkan snabbt.
Servering:
Grilla eller stek köttet 3 minuter per sida. Rosta brödets snittytor i torr, het panna eller på utegrill. Bred senap på brödet. Lägg på sallat, hamburgare, ost och skinka. Ringla över dressing och toppa med rödlök.