En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.
Hamburger de France
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar
Till servering:
4 grovt portionsbröd, delade
4 tsk fransk senap
8 blad kruksallat
4 skivor brieost
4 skivor rökt skinka
½ rödlök, hackad
Gör så här
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen.
Dressing:
Vispa ihop olja, vinäger och senap. Krydda med salt och peppar.
Bräck skinkan snabbt.
Servering:
Grilla eller stek köttet 3 minuter per sida. Rosta brödets snittytor i torr, het panna eller på utegrill. Bred senap på brödet. Lägg på sallat, hamburgare, ost och skinka. Ringla över dressing och toppa med rödlök.