Lammfärsburgare kan vara en god och annorlunda omväxling till traditionella hamburgare. De serveras i rostat lantbröd och får sällskap av ugnsrostad potatis med senapssmak.
Indiska lammfärsburgare med gurkraita och senapspotatis
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
salt och svartpeppar
2 msk rapsolja
Gurkraita:
2 dl matyoghurt
½ gurka, skalad, urkärnad, grovhackad
2 msk färsk mynta, hackad
salt
Senapspotatis:
2−3 bakpotatisar, skivade ½ cm tjocka
2 msk rapsolja
2 tsk senapsfrö, stötta
flingsalt
Till servering:
4−8 skivor lantbröd, rostat
4 sallatsblad
2 tomater, skivade
Gör så här
Börja med att blanda samman ingredienserna till gurkraitan och ställ kallt ca 1 timme.
Blanda samman färsen med kryddor, smaksätt med salt och peppar och forma 4 burgare.
Senapspotatis:
Värm ugnen till 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, häll över olja och senapsfrö. Strö över salt och stek i ugn ca 15 minuter. Vänd någon gång under tiden.
Stek köttfärsbiffarna i olja ca 3 minuter per sida. Lägg ett sallatsblad på varje brödskiva. Lägg på burgaren, tomat och gurkraita och ytterligare en skiva bröd. Servera potatisen bredvid.