En spännande indisk rätt, där varma, kryddiga lammfärsrullar läggs i mild, kall sås. Gott till är basmatiris och chapati, luftiga indiska bröd.

En spännande indisk rätt, där varma, kryddiga lammfärsrullar läggs i mild, kall sås. Gott till är basmatiris och chapati, luftiga indiska bröd.
4 portioner
500 g lammfärs
1 litet ägg
¾ dl ströbröd
¾ dl mjölk
½ gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
salt och malen svartpeppar
1 msk färsk ingefära, riven
½ tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
¾ tsk malen kardemumma
½ tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
ev. 1−2 msk vetemjöl
Yoghurtsås:
5 dl yoghurt naturell
¾ finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
4 msk kokos, rostad
1 tsk röd spansk peppar, finhackad
1 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk torkad mynta
2 msk röd paprika, hackad
2 msk grön paprika, hackad
Till servering:
basmatiris
chapati
Blanda samman alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ den kallt. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Köttrullar:
Värm ugnen till 225º. Blanda vispat ägg, ströbröd och mjölk. Blanda färsen med lök, vitlök och äggblandningen och arbeta ihop väl. Tillsätt alla kryddor. Tillsätt eventuellt vetemjöl om det behövs. Forma färsen till drygt tumtjocka rullar, lägg på plåten och stek mitt i ugnen 8−10 minuter, beroende på tjocklek.
Häll upp såsen i en form, ta ut köttfärsrullarna, lägg de varma rullarna i den kalla såsen. Servera med basmatiris och värmda chapatibröd.