
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin (Zi Ran Yang Rou)
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.
Fira påsken med örtiga, parmesanmatade polpette pasquale – italienska påskköttbullar som badar i en kryddig tomatsås. Fungerar precis lika bra med mald gris och/eller lamm.
Värm ugnen till 185°C. Fräs färsen i olja och smör och lägg över den i en gryta. Fräs lök, vitlök och morötter, lägg över …
Vitkålssallad med dressing: Rör ihop grädde, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöken och rör ner parmesanosten. Låt dressingen stå i rumstemperatur att tjockna i minst …
Många tycker om ett riktigt traditionellt julbord men vill gärna variera rätterna lite, så i år blir det köttbullar av lamm på julbordet! Lammfärs passar fint att använda i köttbullar med rejäl kryddning av örter. Servera som bufférätt på julbordet eller som hel måltid för 4 personer med kokt potatis och inlagd gurka.
Bessinge Gård bjuder här på ett recept på läckra lammfärsbullar med mynta och den österländska kryddan sumak. Köttbullarna kan serveras tillsammans med en fruktig kvarngrynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.
Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta.
En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.
Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.
Det här är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé.