Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.

Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.
4 portioner
500 g lammfärs
150 g kokt potatis, pressad
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm kryddpeppar, grovmalen
1 tsk salt
2 msk smör
Pepparrotsrödbetor:
400 g rödbetor, kokta
2 dl grädde
3 krm salt
2 msk pepparrot, riven
Garnerning:
½ dl rostade solroskärnor
Blanda färs och potatis med grädde, mjölk, vitlök, peppar och salt. Forma till små pannbiffar.
Skär rödbetorna i klyftor och koka upp dem i grädde. Koka ihop till hälften och salta. Vänd ner pepparroten.
Hacka ett lätt rutmönster på biffarna med stekspaden, så bullar de inte upp sig vid stekning. Stek i smör ca 3 min per sida. Servera biffarna nystekta med betorna. Toppa med solroskärnor.