Lammfärs och rotfrukter passar så bra tillsammans. Det här är rustik mat med råvaror som är som bäst på hösten.
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
150 g kokt potatis, pressad
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm kryddpeppar, grovmalen
1 tsk salt
2 msk smör
Pepparrotsrödbetor:
400 g rödbetor, kokta
2 dl grädde
3 krm salt
2 msk pepparrot, riven
Garnerning:
½ dl rostade solroskärnor
Gör så här
Blanda färs och potatis med grädde, mjölk, vitlök, peppar och salt. Forma till små pannbiffar.
Skär rödbetorna i klyftor och koka upp dem i grädde. Koka ihop till hälften och salta. Vänd ner pepparroten.
Hacka ett lätt rutmönster på biffarna med stekspaden, så bullar de inte upp sig vid stekning. Stek i smör ca 3 min per sida. Servera biffarna nystekta med betorna. Toppa med solroskärnor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt
Lammfärsbiffar med fetaostsås och smörsvängda betor
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
Cassoulet med lammlägg