Så här gör du dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad.

Så här gör du dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad.
4 portioner
400 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2 kokta potatisar, rivna
salt och malen vitpeppar
½ dl dill, finhackad
2 msk smör
1 dl dill, grovhackad
Potatissallad:
3 dl gräddfil
2 msk fransk senap
salt och malen svartpeppar
8−10 färskpotatisar, kokta
250 g sockerärter, förvällda
250 g vaxbönor, förvällda
Gurksallad:
½ gurka
2 tsk salt
½ citron, rivet skal och saft
Potatissallad: Blanda samman gräddfil, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker. Ställ svalt till servering.
Gurksallad: Skala gurkan och skär den i halvmånar. Strö salt över gurkan och tillsätt citronskal och -saft. Ställ kallt ca 30 minuter.
Lammfärsbiffar: Blanda samman lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs, finhackad dill och forma till portionsbiffar. Stek biffarna i smör och vänd dem i grovhackad dill före servering.
Servera biffarna nystekta tillsammans med potatissallad och gurksallad.