Så här gör du dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad.
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
1 gul lök, hackad
2 kokta potatisar, rivna
salt och malen vitpeppar
½ dl dill, finhackad
2 msk smör
1 dl dill, grovhackad
Potatissallad:
3 dl gräddfil
2 msk fransk senap
salt och malen svartpeppar
8−10 färskpotatisar, kokta
250 g sockerärter, förvällda
250 g vaxbönor, förvällda
Gurksallad:
½ gurka
2 tsk salt
½ citron, rivet skal och saft
Gör så här
Potatissallad: Blanda samman gräddfil, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker. Ställ svalt till servering.
Gurksallad: Skala gurkan och skär den i halvmånar. Strö salt över gurkan och tillsätt citronskal och -saft. Ställ kallt ca 30 minuter.
Lammfärsbiffar: Blanda samman lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs, finhackad dill och forma till portionsbiffar. Stek biffarna i smör och vänd dem i grovhackad dill före servering.
Servera biffarna nystekta tillsammans med potatissallad och gurksallad.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärsbiffar med fetaostsås och smörsvängda betor
Kryddiga lammfärsbiffar med yoghurtdressing och fikontoast
Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad
Thailändska grillspett Moo Ping med chilidippsås och gurksallad.
Lammfärsbiffar med pepparrotsrödbetor