Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad | Svenskt Kött

Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad

En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärtor.

Ingredienser

4 personer

4 lammkorvar
smör till stekning

Ärtstomp:
1 dl gula ärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk hackad färsk mynta
salt och malen vitpeppar

Gurksallad:
½ slanggurka
1 tsk hackad färsk mynta
½ msk pressad limesaft
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Ärtstomp:
Koka ärtorna ca 2 timmar enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag och mosa dem lätt med hjälp av en gaffel. Blanda samman med vitlök, olivolja och mynta. Krydda med salt och peppar.

Gurksallad:
Skala och skär gurkan i tärningar. Vänd ner mynta, lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.

Stek lammkorvarna i smör. Skär upp dem i bitar. Lägg upp korven med myntagurka och stomp.

FLER RECEPT

Rulla till toppen