En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärtor.

En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärtor.
4 personer
4 lammkorvar
smör till stekning
Ärtstomp:
1 dl gula ärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk hackad färsk mynta
salt och malen vitpeppar
Gurksallad:
½ slanggurka
1 tsk hackad färsk mynta
½ msk pressad limesaft
salt och malen vitpeppar
Ärtstomp:
Koka ärtorna ca 2 timmar enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag och mosa dem lätt med hjälp av en gaffel. Blanda samman med vitlök, olivolja och mynta. Krydda med salt och peppar.
Gurksallad:
Skala och skär gurkan i tärningar. Vänd ner mynta, lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Stek lammkorvarna i smör. Skär upp dem i bitar. Lägg upp korven med myntagurka och stomp.