En läcker liten förrätt med lammkorv, gurksallad och ett härligt stomp på gula ärtor.
Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad
Ingredienser
4 personer
4 lammkorvar
smör till stekning
Ärtstomp:
1 dl gula ärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk hackad färsk mynta
salt och malen vitpeppar
Gurksallad:
½ slanggurka
1 tsk hackad färsk mynta
½ msk pressad limesaft
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Ärtstomp:
Koka ärtorna ca 2 timmar enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag och mosa dem lätt med hjälp av en gaffel. Blanda samman med vitlök, olivolja och mynta. Krydda med salt och peppar.
Gurksallad:
Skala och skär gurkan i tärningar. Vänd ner mynta, lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Stek lammkorvarna i smör. Skär upp dem i bitar. Lägg upp korven med myntagurka och stomp.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Grillrökt lammkorv med getostkräm, grillad broccoli och endive
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Thailändska grillspett Moo Ping med chilidippsås och gurksallad.
Lammkorv i grön kappa
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis