Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.
Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Ingredienser
4 kryddiga lammkorvar, grovt delade
1 gul lök, grovt hackad
1 lagerblad
4 morötter, i grova bitar
4 palsternackor, i grova bitar
½ spetskålshuvud, i grova bitar
4 salladslökar, strimlade
8 dl köttbuljong
smör att steka i
olja att steka i
Senapsdressing:
2 dl crème fraiche
2 msk grov senap
1 msk socker
Tillbehör:
hackad persilja
bröd
Gör så här
Fräs löken i smör och olja på medelhög värme. Tillsätt lagerbladet, moroten och palsternackan, och fräs alltsammans någon minut.
Flytta över till en stor gryta och häll på buljongen. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud ca 12 minuter. Tillsätt kålen och korvarna, sjud i ytterligare ca 7 minuter.
Senapsdressing:
Blanda samman crème fraiche, senap och socker.
Smaka av grytan och justera eventuellt kryddningen med salt. Tillsätt salladslöken och strö över persiljan före servering. Servera med senapsdressingen och bröd.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Kryddig lammkorv med stomp på gula ärtor och gurksallad
Sydamerikansk Hot Pot
Grillrökt lammkorv med getostkräm, grillad broccoli och endive
Lammkorv i grön kappa
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
Halstrad fläsklägg med honungsglaserade rotfrukter, senapskräm och timjanssky