Koka upp vatten och lägg ner fläskläggen. Vattnet ska precis täcka köttet. Skumma köttet och lägg sedan ner kryddorna.
Koka upp, sänk värmen till låg och sjud under lock ca 1 timme och 20 minuter, eller till innertemperatur 72˚. Ta då upp läggen för att vila i smörpapper ca 15 minuter.
Honungsglaserade rotfrukter:
Värm ugnen till 200˚. Lägg bakplåtspapper i en stor och en liten ugnssäker form. Lägg rödbetorna i den lilla formen och resten av rotfrukterna i den stora. Tillaga rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter. Ringla över honung och strö över salt.
Senapskräm:
Rör färskosten smidig. Rör ner senap och salt. Ställ kallt till servering.
Timjanssky:
Blanda samman vatten, koncentrerad kalvfond och socker i en kastrull. Koka upp, sänk värmen till medel och koka ihop vätskan till hälften. Mixa ner timjan i skyn.
Servering:
Skär upp köttet i centimetertjocka skivor. Halstra skivorna i het torr panna. Servera köttet nyhalstrat tillsamman med rotfrukterna och timjanskyn. Dekorera med färsk timjan.