
Påskragu på oxsvans med apelsin och kanel
Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.
Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron passar fint som värmande vardagsmat. Ribollita är en klassisk soppa från Toscana i Italien.
Dessa frikadeller i currysås med korngryn och mynta är en riktigt härlig och smakrik rätt att laga till vardagsmiddagen.
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Visst finns det fler läckra rätter med fläsklägg än klassisk ärtsoppa eller rotmos. Som dessa fläsklägg med kål, bränd grädde och senap.
Dessa kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad passar perfekt när man vill grilla svenskt under sommaren.
Här bjuder vi på ännu ett gott julrecept av Sigrid Bárány – revbensspjäll carnitas style till julbordet med mexikansk coleslaw.
Glöggkokta revbensspjäll med juldoftande glaze på ingefära, sambal oelek och sirap skapat av Emilia Nilsson.
Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.
Äpple, senap och pepparrot är klassiska smaker när hösten kommer och vi vill börja laga gryta igen efter sommarens kalla rätter. Rökvätska (liquid smoke) finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Recept från Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.
Gryta på lammkött går snabbare att laga än gryta på nötkött, så här kommer en härlig gryta på bog av lamm som blir klar på ca en halvtimme. Smakerna av rosmarin och oliver för tankarna till Medelhavet, precis som tillbehöret cous cous.