Fläsklägg med rotmos och grönkålssallad
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
Nose to tail är ett smart sätt att ta vara på hela djuret. Varför inte prova dessa bräserade grisfötter på kinesiskt vis? Smart och gott!
Fläsklägg är en prisvärd och smakrik styckningsdetalj som kan användas i många rätter. Här samsas fläsklägg i en wok med grönsaker och äggnudlar.
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.
Ribollita på griskind med kål, bönor och saltad citron passar fint som värmande vardagsmat. Ribollita är en klassisk soppa från Toscana i Italien.
Dessa frikadeller i currysås med korngryn och mynta är en riktigt härlig och smakrik rätt att laga till vardagsmiddagen.
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Visst finns det fler läckra rätter med fläsklägg än klassisk ärtsoppa eller rotmos. Som dessa fläsklägg med kål, bränd grädde och senap.
Dessa kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad passar perfekt när man vill grilla svenskt under sommaren.