Avlägsna den vita hinnan på griskinderna och dela dem i halvor. Lägg köttet i en gryta med kokande vatten och låt dem koka i 20 minuter. Skumma ett par gånger. Sila av kokspadet från köttet i en skål.
Skär lök, potatis och vitkål i bitar av samma storlek som köttet. Varva lök, potatis, kött och kål i en ren gryta. Häll på av kokspadet tills det täcker. Ställ grytan på spisen och koka upp. Lägg ner kryddpåsen och sänk värmen till låg. Låt lapskojsen sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
Lyft bort kryddpåsen och sila bort häften av kokspadet i en skål. Tillsätt smöret och rör ihop lapskojsen med en trägaffel. Krydda med salt och peppar. Använd kokspadet till att justera lapskojsen till önskad konsistens, som ett tjockt potatismos.
Servering: Lägg upp lapskojsen i varma, djupa tallrikar. Toppa portionerna med med persilja och pepparrot. Servera med inlagda rödbetor och rågbröd som bres med kallt smör.