Köttgryta på högrev med rosmarin och vitkål | Svenskt Kött

Köttgryta på högrev med rosmarin och vitkål

En god och välsmakande köttgryta med alla de grönsaker du behöver i själva grytan. 

Ingredienser

4 portioner

500 g högrev, tärnad 2 x 2 cm
1 liter buljong
salt och malen svartpeppar
1 msk rosmarin
1 gul lök, klyftad
100 g champinjoner, i bitar
200 g vitkål, strimlad
2 morötter, skivade
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk vatten
1 röd paprika, strimlad

Till servering:
½ dl persilja, hackad
kokt potatis

Gör så här

Krydda köttet med alt och peppar. Koka upp buljongen, lägg i köttet och krydda med rosmarin. Koka upp igen, sänk värmen till låg och sjud under lock ca 45 minuter.

Fräs lök, svamp, vitkål och morötter i smör. Vänd ner i grytan. Rör ut vetemjölet i vatten till en redning, och reda v grytan. Koka upp och sjud sedan ytterligare 15 minuter. Blanda i paprikan och sjud några minuter. 

Strö över persilja och servera med kokt potatis.

FLER RECEPT

Rulla till toppen