Vinbondens köttgryta

Vinbonden kokar självklart sina grytbitar i rött vin. Märgpipa eller bog behöver sjuda länge innan köttet är mört, vilket ger en mustig gryta med fin smak. 

Ingredienser

4 portioner

500 g märgpipa eller bog, tärnad 2×2 cm
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 dl rött vin
1 msk koncentrerad mörk oxfond
2 dl vatten
3/4 tsk salt
1 tsk torkad oregano
svartpeppar
250 g kokta borlottibönor (1 burk), avrunna
1 dl svarta oliver med kärna

Till servering:
ris
sallad

Gör så här

Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomat, vin, fond, vatten och kryddor. Koka upp och tillsätt köttet i omgångar. Se till att vätskan kokar hela tiden. Koka upp, sänk värmen och sjud grytan under lock ca 1 ½ timme tills köttet är mört.

Tillsätt bönor och oliver mot slutet, så de blir varma.

Servera grytan med ris och sallad.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top