
Tagine på fläskkarré med bulgursallad
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
I det indiska köket finns många recept på grytor. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd.
Bogen är en av de mest smakrika delarna på grisen och köttet passar fint i en gryta. Som en kryddig gryta på grisbog med blomkålssallad.
I detta recept på kryddig grisbog i tagine med brysselkålsallad får köttet puttra långsamt till en härligt smakrik gryta.
Detta recept på mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris är en snabblagad vardagsmiddag där du använder färdig tacosås som bas.
Snabblagad tagine med fläskkarré, kikärtor, grönsaker och örter är en sorts gryta med nordafrikanskt ursprung. Här hittar du receptet.
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …
Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt.
Äpple, senap och pepparrot är klassiska smaker när hösten kommer och vi vill börja laga gryta igen efter sommarens kalla rätter. Rökvätska (liquid smoke) finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Recept från Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.