Kött- och kikärtsgryta med couscous
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Denna Osso buco är ett klassiskt recept från det italienska köket. Här får skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta.
Den här härliga lammgrytan har hämtat inspiration från nordafrikanska kök. Den serveras med couscous, och kryddas med citron, koriander och okra. Okra är en avlång liten grönsak som är vanlig i recept från Afrika. Den används för sin goda smak, sitt näringsinnehåll och för att reda av soppor, såser och grytor.
Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg …
Högrev en är en härligt smakrik styckningsdel. Om den strimlas tunt går det att få köttet mört med en koktid kring 1 timme. En jättegod vardagsgryta!
Denna gryta med fläsklägg i sefardiska smaker passar fint som värmande middag. Här serverar vi fläsklägg i en kryddig sefardisk sås som är mild men mustig.
Lammkött passar fint att krydda med vitlök, chili och citron. Den här grytan innehåller alla tre och smakar fint tillsammans med kokt potatis och en klick yoghurt.
Inte nog med att varje rissort har en egen färg, de smakar också helt olika. Till riset serveras en hett kryddad biffgryta. En kul rätt om du vill ha italiensk tema på middagen.
I det här receptet använder vi strimlad putsad kotlettrad (ytterfilé av gris), men grytan kan också lagas av strimlad bog eller skinka. Kryddmarinaden gör grytan extra mustig.
Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon.
En läcker lammgryta där basen består av grönsaksjuice och olika grönsaker. Använd en kryddig lammkorv som merguez eller annan kryddig korv för att sätta smak på grytan.
Det är lite pyssel med sjömansbiff, men den sköter sig själv på spisen och det är praktiskt på alla sätt med en gryta som inte kräver en massa tillbehör. Det här är klassisk svensk husmanskost.