En härlig allt i ett-gryta med kött, grönsaker och rotfrukter.
Gulaschgryta med potatis och morötter
Ingredienser
4 portioner
500 g nötbog, tärnad 3×3 cm
1 gul lök, hackad
2 msk flytande matfett
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 krm chilipeppar
ca 8 dl vatten
1 kg potatis, i klyftor
2 morötter, slantade
2 röda paprikor, strimlade
Gör så här
Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulver.
Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt alla kryddor och hälften av vattnet. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter.
Tillsätt potatis och morötter. Häll i resten av vattnet, koka upp och sjud grytan tills potatisen är mjuk. Tillsätt paprika och låt allt bli varmt. Späd med mer vatten om det behövs och tillsätt eventuellt mer kryddor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Köttfärsgratäng med potatis, morötter och broccoli
Krispiga fläskköttbullar med bakade morötter, tomater och fetaost
Lamm i dillsås med bräserade morötter och citronpotatis
Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser
Grillad karré med fänkålsrostade morötter och yoghurtdressing
Sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost