Dela karrén längs med köttfibrerna till två avlånga bitar. Torka av eventuell köttsaft med hushållspapper och gnid in köttet med salt och peppar.
Morotsdressing: Rör samman grädde och ättikssprit och låt stå i rumstemperatur för att tjockna. Det tar ca 2 timmar. Häll morotsjuicen i en kastrull, koka upp och sänk värmen till medel. Reducera morotjuicen tills ¼ återstår och låt svalna. Rör ner morotsjuicen i grädden och smaka av. Justera kryddningen med salt och eventuellt mer ättikssprit.
Rostade morötter: Värm ugnen till 230°. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Droppa över olivolja och apelsinsaft. Strö över apelsinskal och salt. Klicka över smöret och ställ in i ugnen. Rosta tills de är nästan brända och helt mjuka i mitten. Det tar ca 1 timme beroende på storleken på morötterna.
Sotad fläskkarré: Sänk temperaturen i ugnen till 120° och varmluft. Lägg köttet i ugnssäker form och stick in röret till en köttermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen. Karrén är klar efter ca 1 timme, vid innertemperatur 70°. Ta ut ur ugnen och låt vila under smörpapper ca 10 minuter. Sätt en gjutjärnsstekpanna på spisen på hög värme. Sota köttet runt om i riktigt het panna så det får en mörk yta.
Servering: Skär upp karrén i ½ cm tjocka skivor. Fördela köttet på serveringstallrikar. Klicka på en matsked syrad grädde. Vänd ihop grönkålen och pistaschnötterna med morötterna. Lägg upp blandningen bredvid grädden på tallriken. Riv den frysta osten över grädden.