Lägg färsen i en skål. Rör ner salvia, vitlök, salt och peppar. Forma åtta stora köttbullar och låt dem lilla kallt och torka till lite.
Värm ugnen till 200°. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Vänd dem i oljan och strö över salt och peppar. Lägg tomaterna i en annan ugnssäker form. Vänd tomaterna i vitlök och olja. Strö över smulad feta, timjan, salt och peppar. Säll in formarna och baka morötterna och tomaterna 25–30 minuter. Blanda de färdiga morötterna med hackad krasse och rostade kärnor.
Häll mjölet i en skål. Vispa ägget lätt i en annan skål och häll upp panko i en tredje. Vänd först köttbullarna i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp oljan till stekning och stek köttbullarna på alla sidor så att de blir krispiga och gyllenbruna, totalt 7–8 minuter. Servera köttbullarna med morötterna, tomaterna och naanbröd.