Salviaolja: Kör salvia, spenat, rapsolja och salt i en blender tills du får en fin, grön olja. Sila blandningen genom en fin sil eller ett kaffefilter ca 2 timmar.
Saltad citron: Skär citronen i tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Salta på båda sidor. Låt citronskivorna ligga i rumstemperatur i ca 1 timme.
Jordärtskockbuljong: Skala jordärtskockorna och skiva dem tunt. Bryn dem i olivolja i en gryta. Häll på kycklingbuljongen och tillsätt timjan. Låt buljongen koka ner till hälften. Häll den genom en fin sil och kassera jordärtskockorna. Krydda buljongen med vinäger, salt och peppar.
Bakade och friterade jordärtskockor och friterad salvia: Värm ugnen till 225°. Lägg jordärtskockorna i en ugnssäker form och fördela olja och salt över. Baka skockorna i ugnen 30 minuter. Sänk värmen till 150° och baka ytterligare 1 timme. Vänd jordärtskockorna ett par gånger under tillagningen.
Hetta upp oljan till 170°. Fritera jordärtskockorna tills de blir gyllenbruna. Lägg dem sedan att rinna av på hushållspapper och salta. Fritera salviabladen för sig i ca 30 sekunder tills de blir spröda. Låt salviabladen rinna av på hushållspapper papper och salta. Stek baconskivorna.
Servering: Häll ½ dl jordärtskocksbuljong per portion i en serveringsskål. Lägg ner jordärtskockorna och täck med saltad citron och bacon. Dekorera med salviabladen och droppa över salviaolja.