Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.

Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk örtkryddor t ex basilika, oregano eller timjan
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1−2 dl vatten
4 dl créme fraiche
1 dl mjölk
150 g fetaost, smulad
10 lasagneplattor
Till servering:
grekisk sallad
Värm ugnen till 200°. Fräs löken i smör. Tillsätt färsen och smula sönder den under omrörning. Stek tills den fått färg. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och vitlök. Tillsätt tomater och tomatpuré och späd med vatten till önskad konsistens. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 10 minuter.
Blanda samman créme fraiche, mjölk och ost till en sås. Varva köttfärssås, lasagneplattor och sås i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås på det översta lagret. Grädda i ugn ca 30 minuter.
Servering:
Skär upp lasagnen i portionsbitar och servera med grekisk sallad.
Tips:
Byt ut nötfärsen mot lammfärs