Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat | Svenskt Kött

Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat

Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs
3 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 gul lök, hackad
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g fetaost, smulad
100 g bladspenat, fryst

1 paket cannelonirör
3 dl crème fraiche
1 dl grevéost, riven

Till servering:
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 200º.

Koka upp tomater, vatten, lök och kryddor. Rör ner färsen, lite i taget. koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills vätskan kokat in. Låt svalna.

Tillsätt spenat och fetaost. Lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören.

Packa rören tätt i en ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med ost och täck cannelonin. Gratinera ca 30 minuter.

Servera cannellonin med grönsallad. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen