Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat

Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs
3 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 gul lök, hackad
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g fetaost, smulad
100 g bladspenat, fryst

1 paket cannelonirör
3 dl crème fraiche
1 dl grevéost, riven

Till servering:
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 200º.

Koka upp tomater, vatten, lök och kryddor. Rör ner färsen, lite i taget. koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills vätskan kokat in. Låt svalna.

Tillsätt spenat och fetaost. Lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören.

Packa rören tätt i en ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med ost och täck cannelonin. Gratinera ca 30 minuter.

Servera cannellonin med grönsallad. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top