Fetaost- och vitlöksfylld lammrulle med bönquesadillas och grapesallad | Svenskt Kött

Fetaost- och vitlöksfylld lammrulle med bönquesadillas och grapesallad

Skivor av lammstek som fylls med en välsmakande röra på fetaost och vitlök. Sedan grillas de, vilket går lika bra i grillpanna som på utegrill. du får också ett recept på goda bönquesadillas att servera till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri lammstek, skivad
100 g fetaost
1 vitlöksklyfta, riven
salt och svartpeppar
2 msk rapsolja

Grapesallad:
1 grapefrukt
2 msk råsocker
1 lime, skal och saft
2 msk persilja, grovhackad

Bönquesadillas:
300 g canellonibönor, kokta
½ gul lök, hackad
1 dl kesella
½ dl persilja, grovhackad
salt och malen svartpeppar
4 mellanstora vetetortillas
2 msk rapsolja

Gör så här

Lägg köttskivorna på en skärbräda. Mosa osten med en gaffel och blanda samman med vitlök. Bred blandningen på köttet och krydda med salt och peppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Grapesallad:
Skala grapefrukten med kniv. Skär ut hinnfria klyftor och vänd dem i socker. Blanda samman med limeskal och -saft. Strö över persilja.

Bönquesadillas:
Värm ugnen till 200°. Blanda samman bönor, lök, kesella och persilja. Krydda med salt och peppar. Lägg fyllningen mellan tortillabröd och värm i ugn ca 10 minuter. Skär i tårtbitar och pensla med olja. 

Servering:
Pensla köttrullen med olja och grilla dem ca 5 minuter på varje sida. Grilla bönquesadillas snabbt. Servera köttet med bönquesadillas och grapesallad. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen