Griskött: Fläskfärs

Kinafärs

Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till. 

Läs mer

Glöggpastej med glöggelé

Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen. 

Läs mer

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Det här är ett av de äldsta recepten som finns i världen. Kinesiska lejonhuvuden har lagats sedan 1000 år före vår tidräknings början. Här får köttbullarna sällskap med vitkålswok och ris.  

Läs mer

Tacopaj

Under en tid arbetade allas vår Tina Nordström som ambassadör för svenskt kött, och då passade hon på att skapa den här läckra receptet. 

Läs mer

Köttbullar à la Tore Wretman

De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon. 

Läs mer

Pannbiff med löksky

Det här är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Du serverar pannbiffarna med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Läs mer

Baconlindade färsbiffar

Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, salt och peppar. Rör ner ägg, potatismjöl, mjölk och basilika. Forma färsen till 8−10 biffar, ca 2 …

Läs mer

Julköttbullar utan ströbröd

Köttbullar hör julen till. De är en självklarhet på julbordet och passar även på köttbullemacka med rödbetssallad. Köttbullar är bra att ha på lut hela helgen och går utmärkt att laga i förväg och frysa in. Receptet kan dubbleras. Det här receptet är utan ströbröd, som vanligtvis ingår i köttbullar. 

Läs mer

Sockerstekt fläskfärs i salladsblad

Tacos i alla ära, men nog är det kul att variera fredagsmyset. I det här receptet sveper vi in färs i salladsblad istället för i bröd och serverar med goda tillbehör. Var och en gör sitt eget paket och väljer det man gillar bäst. 

Läs mer