Griskött: Fläskfärs

Köttbullemacka

Om du har några köttbullar över som ligger och skräpar i kylen kan du ta dem tillvara på en läcker macka med marinerade morötter och groddar. 

Läs mer

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Läs mer

Kinafärs

Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till. 

Läs mer

Glöggpastej med glöggelé

Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen. 

Läs mer

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Det här är ett av de äldsta recepten som finns i världen. Kinesiska lejonhuvuden har lagats sedan 1000 år före vår tidräknings början. Här får köttbullarna sällskap med vitkålswok och ris.  

Läs mer

Tacopaj

Under en tid arbetade allas vår Tina Nordström som ambassadör för svenskt kött, och då passade hon på att skapa den här läckra receptet. 

Läs mer

Köttbullar à la Tore Wretman

De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon. 

Läs mer

Pannbiff med löksky

Det här är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Du serverar pannbiffarna med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Läs mer
Scroll to Top