Köttbullar: Smula ner färsen i en bunke. Värm en panna på låg värme och rosta koriander och spiskummin tills de börjar poppa och dofta. Krossa fröna i en mortel och lägg ner i färsen. Vänd ner lök, äpple, salt och peppar och blanda väl så att köttfärsen blir lite seg och sammanhängande. Blanda ner timjan och mynta i köttfärsen och ställ den kallt minst 15 minuter.
Grönsaksröra: Värm ugnen till 230°. Lägg zucchinin på en plåt med bakplåtspapper. Strö över chili, salt, peppar, basilika och några droppar av olivoljan. Baka i ugnen i 35 minuter så att de får en fin ”bränd” yta, blir mjuka och faller ihop. Ta ut plåten ur ugnen och låt zucchinin svalna lite. Häll eventuellt bort lite vätska. Lägg zucchinin i skålen till en mixer med resen av olivoljan, mandlarna, den rökta paprikan samt skal och saft från citronen. Tillsätt salt och peppar och mixa till en mjuk röra.
Forma färsen till köttbullar med en sked. Hetta upp oljan i en panna och stek köttbullarna krispiga och gyllenbruna, totalt 7–8 minuter. Torka av pannan och tillsätt lite ny olja. Stek äggen i 2–3 minuter så att äggvitorna sätter sig och äggulan fortfarande är lös. Krydda med salt och peppar.
Servering: Lägg zuchiniröran på tallrikar och köttbullarna ovanpå. Lägg på stekt ägg och toppa slutligen med hackade mandlar eller solrosfrön och basilika.