Påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör.

Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Så här säger Daniel själv: En superkrispig schnitzel på gris toppad med rinniga ägg, sardeller och kapris i brynt smör är en riktigt festlig påskmåltid.

Ingredienser

4 portioner

Schnitzlar:
4 skivor benfri fläskkotlett, tunt utbankade
vetemjöl
4 ägg
ströbröd
salt  och peppar
matolja
smör 

Garnering:
8 ägg
16 sardellfiléer
100 gram smör
6 msk kapris
2 citroner 

Till servering:
ugnsrostad potatis

Gör så här

Krydda de utbankade kotletterna med salt och peppar. Ta tre stora tallrikar med en med vetemjöl, en med vispade ägg och en med siktat ströbröd. Krydda alla tre tallrikar med salt. Vänd kotletterna i först mjöl, sen ägg, sen ströbröd och sen igen i ägg och ströbröd. Stek de panerade schnitzlarna på medelvärme i rikligt med smör och olja så de blir rejält krispiga. Lägg på hushållspapper och låt rinna av efteråt.  

Stek äggen och lämna äggulan rinnande. Bryn smöret i en kastrull så det blir nötigt och karamelligt. När smöret är klart så slå smöret över de avrunna kaprisarna. Ta ur sardellerna ur sin förpackning och låt de rinna av. 

 Lägg upp schnitzlarna på tallrikar. Garnera med två stekta ägg, korslagda sardeller och  slå det brynta kaprissmöret över. Servera med citronhalva och ugnsrostad potatis. 

Daniel Crespi

Receptet är skapat av Daniel Crespi

Daniel Crespi är krögare för ett helt litet gastrokvarter i Gamla Stan i Stockholm, med krogar som Djuret och La Ragazza. Daniel har arbetat i restaurangbranschen i ungefär trettio år och har lång erfarenhet som både kock och sommelier. Du kan följa och inspireras av Daniels matlagning på instagram. »Här hittar du alla Daniel Crespis recept för Svenskt Kött.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top