Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt.

Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt.
4 portioner
20 oxmärgsbitar, avrunna i kallt vatten
ca 1 dl mjöl
½ dl olivolja
Lökmarmelad:
1 kg schalottenlök, tunt skivad
2 msk smör
salt
3 msk vitvinsvinäger
ca 1 dl vatten
Kaprissmör:
150 g smör
2 msk kapris på burk
2 citroner, strimlat skal och saft
salt och malen vitpeppar
Till servering:
ev 50 g kruspersilja, grovt hackad
Lökmarmelad:
Hetta upp löken på låg värme i smör och salt. Tillsätt vinäger och vatten, och låt sjuda tills löken är helt mjuk, ca 10 minuter.
Kaprissmör:
Bryn smöret försiktigt i en stekpanna. Häll över i en kastrull och tillsätt kapris, citronsaft, citronskal, salt och peppar.
Panera märgen i mjöl. Hetta upp olivolja i en panna, och stek märgen hastigt.
Servering:
Lägg varm lökmarmelad på en tallrik och placera ut märgbitarna på. Häll varmt kaprissmör över och servera genast.