Sprödstekt oxmärg med syrlig lökmarmelad och kaprissmör

Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt. 

Ingredienser

4 portioner

20 oxmärgsbitar, avrunna i kallt vatten
ca 1 dl mjöl
½ dl olivolja

Lökmarmelad:
1 kg schalottenlök, tunt skivad
2 msk smör
salt
3 msk vitvinsvinäger
ca 1 dl vatten

Kaprissmör:
150 g smör
2 msk kapris på burk
2 citroner, strimlat skal och saft
salt och malen vitpeppar

Till servering:
ev 50 g kruspersilja, grovt hackad

Gör så här

Lökmarmelad:
Hetta upp löken på låg värme i smör och salt. Tillsätt vinäger och vatten, och låt sjuda tills löken är helt mjuk, ca 10 minuter.

Kaprissmör:
Bryn smöret försiktigt i en stekpanna. Häll över i en kastrull och tillsätt kapris, citronsaft, citronskal, salt och peppar.

Panera märgen i mjöl. Hetta upp olivolja i en panna, och stek märgen hastigt. 

Servering:
Lägg varm lökmarmelad på en tallrik och placera ut märgbitarna på. Häll varmt kaprissmör över och servera genast. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top