Kassler med zucchini-makaroner i syrlig dressing

Makaronerna kokas med zucchini och de små tornen hålls ihop av den smälta osten. När du värmer kasslern lägger du i kryddor i kastrullen och får på så sätt en härlig sås på köpet. En snabblagad och välsmakande vardagsrätt. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kassler, skivad
1 dl köttbuljong
1 dl tomater, krossade
2 msk vitvinsvinäger
1 dl dill, finhackad

Zucchini-makaroner:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk flytande matfett
250 g snabbmakaroner
250 g zucchini, strimlad
vatten
salt och svartpeppar
1 dl pastaost, 28 % fett, riven

Till servering:
100 g rucolablad

Gör så här

Zucchini-makaroner:
Fräs lök och vitlök i matfett i en stor kastrull. Tillsätt makaronerna och låt dem få färg. Lägg i zucchini. Tillsätt vatten så det täcker och koka tills makaronerna är färdiga. Krydda med salt och peppar, och rör ner osten.

Värm kasslern i buljong ca 5 minuter. Tillsätt tomater, vinäger och dill, och låt allt bli varmt.

Servering:
Lägg ¼ av zucchinimakaronerna i en form eller skål, och vänd upp på tallrik. Upprepa med resten av makaronerna. Lägg upp kasslern bredvid och toppa makaronerna med rucola. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top