Pumpasoppa med strimlad kassler | Svenskt Kött

Pumpasoppa med strimlad kassler

Kassler är en praktisk och användbar styckningsdetalj som passar fint att använda till lite av varje . Här i en soppa. 

Ingredienser

4 portioner

200 g kassler eller rökt skinka, strimlad

2 schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta, grovhackad
1 msk smör
200 g matpumpa, tärnad
1 dl torrt vitt vin
7 dl kalvbuljong
½ tsk salt

Du behöver också:
mixer

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt pumpa och vin och sjud 5 minuter.

Tillsätt buljong och sjud 20 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Mixa soppan i matberedare och smaka av med salt. Lägg kasslern i soppan vid servering.

FLER RECEPT

Rulla till toppen