Strimlad högrevsgryta med syltlök

Högrev en är en härligt smakrik styckningsdel. Om den strimlas tunt går det att få köttet mört med en koktid kring 1 timme. En jättegod vardagsgryta! 

Ingredienser

4 portioner

500 g högrev, strimlad
5 dl köttbuljong
3 msk tomatpuré
2 msk soja
2 morötter, slantade
1 gul lök, hackad
200 g färska champinjoner, i bitar, stekta
1 röd paprika, strimlad
1 msk majsstärkelse + vatten
20 syltlökar
salt och malen vitpeppar
1 msk hackad persilja

Till servering:
ris

Gör så här

Koka upp buljong, tomatpuré och soja. Tillsätt köttet, lite i taget så det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 50 min.

Tillsätt morot och lök och sjud ytterligare ca 10 min. Lägg i champinjoner och paprika och sjud ytterligare ca 5 min. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lita vatten. Lägg i syltlöken och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar, och strö över persilja.

Servera grytan rykande het med ris.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top