Högrev en är en härligt smakrik styckningsdel. Om den strimlas tunt går det att få köttet mört med en koktid kring 1 timme. En jättegod vardagsgryta!
Strimlad högrevsgryta med syltlök
Ingredienser
4 portioner
500 g högrev, strimlad
5 dl köttbuljong
3 msk tomatpuré
2 msk soja
2 morötter, slantade
1 gul lök, hackad
200 g färska champinjoner, i bitar, stekta
1 röd paprika, strimlad
1 msk majsstärkelse + vatten
20 syltlökar
salt och malen vitpeppar
1 msk hackad persilja
Till servering:
ris
Gör så här
Koka upp buljong, tomatpuré och soja. Tillsätt köttet, lite i taget så det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 50 min.
Tillsätt morot och lök och sjud ytterligare ca 10 min. Lägg i champinjoner och paprika och sjud ytterligare ca 5 min. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lita vatten. Lägg i syltlöken och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar, och strö över persilja.
Servera grytan rykande het med ris.