Det här är härlig gryta med färsk picnicbog som kryddas med vitlök, apelsin och tomat, och som serveras med apelsinskivor och oliver. Spanska smaker som värmer en kulen dag. Tack vare att köttet strimlas tunt blir koktiden kort.
Spansk gryta
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk picnicbog, strimlad
1 gul lök, klyftad
1 msk rapsolja
salt och malen svartpeppar
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk tomatpuré
½ msk tomatketchup
½ tsk sambal oelek
1 msk konc köttfond
1 burk hela konserverade tomater
1 msk konc apelsinjuice
Till servering:
skivad apelsin
svarta oliver
pennepasta
Gör så här
Fräs löken i olja. Tillsätt kryddor, vitlök, tomatpuré, ketchup, sambal oelek och fond. Häll i tomater och apelsinjuice. Koka upp.
Lägg i köttet, i omgångar, så att grytan kokar hela tiden. Låt den sjuda under lock ca 10 minuter. Krydda med ytterligare salt och peppar.
Servera grytan med kokt pasta. Garnera med apelsin och oliver.